Alternativ baneopsætning

E5 lokalregel - mistet bold

Skrevet af Torsdag, 06 Juni 2019 07:18 af
E5 lokalregel - mistet bold.

På vort 3. hul slår du bolden ud i det høje græs til venstre på bakken og kan ikke finde den.
Der hvor bolden menes at være mistet, har du bold-referencepunktet (X).
Du trækker en linie fra (X) i retning mod flaget.
Herefter vælges fairway referencepunktet (Y), hvor man udmåler 2 køllelængder og ikke nærmere flaget.
Fairway er græs i det generelle område klippet til fairwayhøjde eller lavere og gælder også hullets teesteder.
Da vores par 3 huller ikke har fairways, er referencepunktet således nærmeste teested og i dette tilfælde det røde.
Fra referencepunktet trækkes en linie til flaget og indenfor 2 køllelængder på ydersiden af den linie, går den højre grænse af lempelsesområdet.
Den venstre linie af lempelsesområdet er 2 køllelængder længere væk fra (X) og parallelt med de gule prikker.

Indenfor de orange streger kan bolden droppes med 2 strafslag.

Hvis du synes, at det lyder meget besværligt med denne regel, så gør det let for dig selv:
Der hvor bolden er mistet på 3. hul i det høje græs, dropper du en bold inde på banen, hvor græsset er lavere indenfor 2 køllelængder og aldrig nærmere flaget.
Har du slået en provisorisk bold, kan du ikke benytte dig af denne lokalregel.

Senest ændret Torsdag, 06 Juni 2019 13:34