Alternativ baneopsætning

E5 lokalregel forklaring

Skrevet af Søndag, 02 Juni 2019 16:08 af

E5 lokalregel om drop fremme( +2)

Der hersker åbenbart tvivl om denne nye lokalregel, så derfor denne tegning og forklaring.

På vort 6. hul slår du bolden out of bounds til venstre før du kommer til for-greenen.
Der hvor bolden skar grænsen til out of bounds, har du bold-referencepunktet (X).
Herefter vælges fairway referencepunktet (Y), hvor man udmåler 2 køllelængder og ikke nærmere flaget.
Fairway er græs i det generelle område klippet til fairwayhøjde eller lavere og gælder også hullets teesteder.
Da vores par 3 huller ikke har fairways, er referencepunktet således nærmeste teested og i dette tilfælde det røde.
Fra referencepunktet trækkes en linie til flaget og indenfor 2 køllelængder på ydersiden af den linie, går den højre grænse af lempelsesområdet.
Den venstre linie af lempelsesområdet er out of bounds grænsen.

Indenfor de orange streger kan bolden droppes med 2 strafslag.

Hvis du synes, at det lyder meget besværligt med denne regel, så gør det let for dig selv:
Der hvor bolden skar out of bounds grænsen på 6. hul inden for-greenen, dropper du en bold inde på banen indenfor 2 køllelængder og aldrig nærmere flaget.
Har du slået en provisorisk bold, kan du ikke benytte dig af denne lokalregel.

Senest ændret Søndag, 02 Juni 2019 18:13