Slider

EGA Handicapsystem i 2020

Skrevet af Torsdag, 02 Januar 2020 13:37 af

EGA Handicapsystem 2020 -
samme system, nye muligheder

 

Som tidligere beskrevet, så er overgangen til det nye verdensomspændende handicapsystem, WHS, udskudt til 2021 i Danmark.

Derfor skal man i Danmark stadig reguleres efter de hidtidige regler i 2020. Der er dog enkelte, markante undtagelser.

- For at give flere spillere chancen for at aflevere så mange scorekort som muligt i 2020 har vi åbnet flere muligheder for at aflevere scorekort, fortæller Ole Haag, der er regelmoderniseringskonsulent i Dansk Golf Union.

For nogle af landets bedste spillere, der har et handicap op til 4,4 og dermed er i handicapgruppe 1, vil det i 2020 være muligt at aflevere et ubegrænset antal markørgodkendte scores fra private 18-hullers runder. Hidtil har denne gruppe kun kunnet indlevere scorekort fra turneringer.

De scores, som spillere i handicapgruppe 1 indleverer til næste år fra private, EDS-lignende runder vil dog ikke virke handicapregulerende allerede i 2020.

- Men de vil indgå i beregningen af spillerens nye handicap i 2021 og dermed give et mere retvisende handicap fra starten af indførelsen af det nye handicapsystem, lyder det fra Ole Haag.

For alle spillere med et handicap over 4,4 vil det i 2020 være muligt at aflevere et ubegrænset antal tællende 18-hullers runder, ligesom de kan aflevere tællende 9-hullers runder, omend kun en runde om dagen.

Her har der tidligere været begrænsninger på indlevering af scorekort fra 9-hullers runder.

World Handicap System, der altså bliver indfaset i Danmark fra 2021, er et system, der skal samle verdens handicapssystemer i et fælles.

I simplificeret form går systemet ud på, at dit handicap fra 2021 bliver beregnet som et gennemsnit af de otte bedste scores blandt dine seneste 20 runder. Den enkelte spiller skal bare aflevere alle sine scorekort som hidtil, så tager computeren sig af resten.

Senest ændret Torsdag, 02 Januar 2020 16:39

SENESTE NYHEDER

Alle nyheder